fbpx
Політика

Німеччина вимагає від Б.Обами підписати “антишпіонську угоду”

 Німецька урядова делегація вирушила до Вашингтона, щоб домогтися підписання "антишпигунської угоди". Про це пише німецьке видання "Der Spiegel", передає УНН.

 "Німеччина наполягає на укладенні "антишпигунської угоди", в якій було б зафіксовано відмову США від стеження за урядами, держорганами, а також дипломатичними представництвами. Також, згідно з новим договором, планується заборонити стеження без жодного приводу", – йдеться у публікації.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У статті наголошується, що німецькі представники проведуть переговори зі своїми американськими колегами, зокрема центральним стане питання, з якого моменту президент Б.Обама дізнався про прослуховування телефону Ангели Меркель.

 "У самих Сполучених Штатах зростають сумніви щодо того, що президент був поінформований про шпигунство щодо іноземних провідних політичних діячів всього кілька тижнів тому. Американський журнал "Foreign Policy" вже процитував колишнього представника американського уряду словами про те, що це "смішно", – відзначається в статті.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: