fbpx
Футбол

Луческу вважає, що проблеми низки українських клубів можуть підштовхнути Україну до об’єднаного чемпіонату з Росією

 Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що якщо зняття клубів з чемпіонату України стане тенденцією, то це може підштовхнути країну до участі в об’єднаному чемпіонаті з Росією.

 "Якщо так продовжуватиметься і далі, то підтвердиться, звичайно, ідея об’єднаного чемпіонату з Росією. Одна з найбільших країн в Європі має в чемпіонаті 12 команд … Це нонсенс! Не думаю, що в такій потужній і багатій державі, як Україна, з такими великими містами, немає людей, які можуть утримувати команду у Вищій лізі на професійному рівні", – сказав він під час відкритого тренування команди в середу, повідомляє прес – служба "Шахтаря".

 "Потрібно залучати тих, у кого є можливість фінансувати клуб. Є люди, які за цей час заробили великі гроші. Напевно, вони можуть вкладати свої кошти. Не тільки у футбол. Це стосується і медицини, та інших сфер. Як приклад – наш президент (президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов – ІФ), який не лише містить футбольний клуб, але і багато в чому іншому допомагає всім, кому можна. В Україні є такий потенціал, є люди з великим потенціалом. Сподіваюся, вони знайдуться. Якщо ж ні, то тоді, звичайно, залишається тільки спільний чемпіонат (з Росією – ІФ)", – зазначив М.Луческу.

 Як повідомлялося, 29 жовтня генеральний директор ФК "Арсенал" (Київ) Віктор Головко заявив, що клуб починає процедуру банкрутства і знімається з участі в чемпіонаті та Кубку України сезону 2013-2014 років через відсутність фінансування.

 30 жовтня ФК "Волинь" (Луцьк) повторно звернувся до президента Федерації футболу України Анатолія Конькова з проханням втрутитися в ситуацію навколо питання про колективне членство клубу у ФФУ. "Волинь" повторно інформувала Анатолія Конькова про те, що в разі продовження протиправного тиску з боку нинішнього керівництва Федерації футболу Волині клуб може припинити своє існування, оскільки буде позбавлений можливості виступати в змаганнях серед клубів Прем’єр – ліги", – йдеться в повідомленні на офіційному сайті луцького клубу.

 12 червня 2013 року було розпочато процедуру банкрутства футбольного клубу "Кривбас". Апеляційний комітет з атестації футбольних клубів ФФУ 10 червня відмовив у задоволенні скарги ФК "Кривбас" на рішення комітету з атестації ФФУ від 31 травня, яким криворізький клуб був позбавлений атестату на участь у чемпіонаті України з футболу сезону 2013-2014 років через невідповідність фінансовим критеріям.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна.

Читайте також: