fbpx
Політика

Законопроект Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном неприйнятний – нардеп

 Законопроект № 3461 «Про внесення змін до статті 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі», який на розгляд Верховної Ради внесла позафракційний нардеп Анжеліка Лабунська, є неприйнятним. Головним чином, тому що він створений під одну людину. Таку думку висловив позафракційний нардеп Лев Миримський.

 «Його положення, очевидно, розраховані на одну людину, адже в якості умови прийняття рішення про лікування за кордоном відзначено проходження безперервного стаціонарного лікування протягом 365 днів у закладі охорони здоров’я України за межами пенітенціарних установ. Під таку умову підпадає тільки одна людина в державі, оскільки за загальним правилом лікування засуджених проводиться в установах Державної пенітенціарної служби України», – пояснив свою позицію Лев Миримський.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Крім того, нардеп побоюється, що в разі прийняття такого законопроекту, ним можуть скористатися засуджені за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Адже для того, щоб відправитися на лікування за кордон необхідно всього лише надати два основні документи – довідку про період лікування і згоду іноземного медичного закладу прийняти особу на лікування. Таким чином, суд, який буде розглядати питання, фактично позбавляється можливості відмовити у звільненні від покарання, якщо ці формальності будуть дотримані.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За матеріалами: РБК – Україна

 

Читайте також: