fbpx
Новини світу

Едвард Сноуден не буде ділитися інформацією про стеження АНБ за лідерами європейських країн

Колишній співробітник Центрального розвідувального управління США Едвард Сноуден, який знаходиться в Російській Федерації, відмовився відповідати на питання спецслужб різних держав щодо організованого Агентством національної безпеки США стеження за лідерами країн – союзників Вашингтона.

«Едвард Сноуден проживає в Росії і за російським законодавством нікуди за кордон він поїхати не може, так як тоді втратить свій нинішній статус. А також, згідно з домовленостями, він, перебуваючи на російській території, не може розкривати відомості закритого характеру», – заявив у четвер, 31 жовтня, адвокат екс-співробітника американських спецслужб Анатолій Кучерена.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Сьогодні вранці Анатолій Кучерена зазначав, що Едвард Сноуден працевлаштувався в Російській Федерації і займатиметься підтримкою одного з недержавних мережевих порталів.

Нагадаємо, 31 липня 2013 року, авторитетне британське видання The Guardian оприлюднило матеріали, які були передані Едвардом Сноуденом про ще одну секретну програму АНБ США – XKeyscore. Раніше завдяки Сноудену світова громадськість дізналася про секретну програму АНБ – PRISM. На тлі цього скандалу керівництво американської розвідки США оприлюднило документи, які проливають світло на методи роботи спецслужб. «Хоча в рамках секретних програм збиралася величезна кількість даних, основна кількість цієї інформації ніколи ніким не проглядалася, тому що дані не були затребувані для цілей розвідки», – повідомляється в оприлюдненому листі міністерства юстиції до комітету з розвідки Сенату США.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Крім того, в серпні нинішнього року глава і засновник найбільшої в Рунеті соціальної мережі «ВКонтакте» Павло Дуров високо оцінив підсумки діяльності Сноудена і запропонував йому співпрацю.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: