fbpx
Новини світу

“Дніпро” полетить у космос на початку третьої декади листопада – командувач РВСН

Черговий запуск ракети-носія "Дніпро", створеної на базі міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-20 (за класифікацією НАТО SS -18, "Сатана"), буде виконаний з пускової бази "Ясний" (Оренбурзька область) у наприкінці листопада, повідомив у четвер командувач Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) генерал-полковник Сергій Каракаєв.

"Підготовка до запуску йде за планом. Запуск намічений на початок третьої декади листопада", – уточнив він, відповідаючи на питання "Інтерфаксу -АВН".

У Міжнародній космічній компанії (МКК) "Космотрас", яка займається маркетингом "Дніпрова" на світовому ринку, відзначили, що майбутнім кластерним запуском у космос будуть виведені декілька зарубіжних космічних апаратів, і зокрема, DubaiSat -2 (ОАЕ), ​​БПА -3 (Україна), SkySat -1 (США), ISIPod (Голландія), STSat -3 (Корея), AprizeSat -7/ 8 (США), UniSat -5 (Італія).

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Пускова база "Ясний" знаходиться в позиційному районі Ясненського з’єднання РВСП.

МКК "Космотрас" здійснює модернізацію розроблених ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) "МБР РС-20 в конверсійну ракету-носій "Дніпро". Її запуски виконуються з шахтних пускових установок космодрому Байконур і позиційного району Ясненськогої з’єднання РВСП.

Акціонери МКК – провідні наукові організації та підприємства Росії і України, що створили під керівництвом "Космотрас" пускову систему "Дніпро" і здійснюють гарантійний і авторський нагляд в процесі її експлуатації.

З 1999 року виконано 17 успішних пусків ракет-носіїв "Дніпро", в тому числі 6 – з позиційного району Ясненського ракетного з’єднання.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Ракета-носій "Дніпро" – триступенева, рідинна. Перший і другий ступені "Дніпра" є штатними ступенями МБР РС -20. Стартова маса "Дніпра" – 210 тонн.

Тим часом МБР РС- 20В "Воєвода" продовжують нести бойове чергування у складі РВСП. 30 жовтня в ході раптової перевірки і навчань сил ядерного стримування Ясненське ракетне з’єднання РВСП виконало навчально-бойовий пуск МБР цього типу. У призначений час ракета із заданою точністю вразила умовні цілі на полігоні Кура на Камчатці.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: