fbpx
Політика

У ЄС спростували наявність шпигунських пристроїв в російських подарунках делегатам G20

Західні ЗМІ повідомляють, що фахівцями служби безпеки Євросоюзу були перевірені всі флеш-накопичувачі, подаровані делегатам саміту G20, який проходив у вересні в Санкт-Петербурзі. Як стало відомо, ніякого шпигунського устаткування там не було знайдено.

«Аналіз технічного та програмного забезпечення не виявив проблем в області безпеки», – сказав представник ЄС Фредерік Венсан кореспондентові видання Associated Press, додавши при цьому, що перевірка триває.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Раніше італійська газета Corriera della Sera написала, що голова Європейської ради Херман ван Ромпей, повернувшись з саміту, нібито занепокоївся і передав подарунки – флешки та зарядні пристрої до телефонів – які були вручені в Санкт-Петербурзі на форумі, до рук представників спецслужб для ретельної перевірки.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Corriera della Sera підкреслила, що бельгійські спецслужби передали подарунки німецькій розвідці, яка нібито провела перевірку, і результати виявилися позитивними.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи ці повідомлення, назвав їх спробою переключити увагу з проблем між ЄС і США на ефемерні і неіснуючі.

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: