fbpx
Політика

У рейтингу процвітаючих країн Росія зайняла 61 місце

У щорічному рейтингу найбільш процвітаючих країн Prosperity Index, який складається британською організацією Legatum Institute, Росія цього року піднялася на п’ять пунктів і посіла 61 місце.

Результати дослідників грунтуються на зіставленні 90 показників, які розбиті на вісім відокремлених груп: економіка, можливості для підприємництва, державне управління, освіта, охорона здоров’я, безпека, особисті свободи і суспільний капітал.

Згідно з висновками експертів, найбільш складна ситуація в Росії складається в галузі державного управління та свободи особи. На їх думку, цьому сприяє високий рівень корупції та невіра більшої частини пересічних громадян в ефективність системи держуправління. У той же час, за опитуваннями виявлено, що рівень довіри до представників етнічних меншин в російських містах гірша від  загальносвітової тенденції приблизно на 10 %.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

До сильних сторін Росії експерти відносять системи освіти і охорони здоров’я. У лідерах рейтингу Legatum кілька років поспіль знаходяться Норвегія, яка займає перше місце, Швейцарія і Канада.

У десятку кращих країн також входять Швеція, Нова Зеландія, Данія, Австралія, Фінляндія, Нідерланди та Люксембург. Аутсайдерами є Бенін, Уганда і Камерун. З республік колишнього СРСР вище за Росію в рейтингу знаходяться країни Прибалтики, Казахстан (47 місце) і Білорусь (58 місце). Україна займає 64 місце, Азербайджан – 81, Грузія – 84.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За матеріалами: 1prime.ru

Читайте також: