fbpx
Економіка

Україна виплатила МВФ жовтневу частину боргу

 Міністерство фінансів України розрахувалося з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за своїми зобов’язаннями, які передбачали виплати в жовтні. Про це сьогодні стало відомо від Галини Пахачук, керівника департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну.

 «Звичайно, всі заплатили. Платежі сплачуються вчасно і в строк», – запевнила Галина Пахачук.

 Варто відзначити, що ще в кінці жовтня Україна почала значні погашення кредитних зобов’язань перед Фондом.

 Зокрема, 30 жовтня 2013 року Міністерство фінансів України повинно було перерахувати на рахунки МВФ 532 мільйони доларів, а Національний банк України – 112 мільйонів доларів. Крім того, у першій половині листопада з української скарбниці МВФ повинен буде отримати ще 2 транзакції, загальна сума яких складе 930 млн доларів. Додамо, що більшу частину з цієї суму виплатить Нацбанк України, – 740 мільйонів доларів.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Галина Пахачук заявляла також, що в 2014 році загальна сума коштів, які Україна повинна буде виплатити для виконання своїх валютних зобов’язань, буде істотно нижчою, ніж у 2013 році. За її словами, в 2014 році Україна виплатить 6,1 мільярда доларів (проти 7,8 мільярда доларів у 2013 році). Крім того, зменшуються виплати України і перед основним кредитором – Міжнародним валютним фондом.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України хоче взяти в борг у населення країни 200 мільйонів доларів і 1 мільярд гривень в 2014 році. Зокрема, Мінфін планує випустити в 2014 році казначейських зобов’язань (КЗ) для населення України на 2,6 мільярдів гривень. За словами Галини Пахачук, в 2014 році планується випустити дві серії валютних КО по 100 мільйонів доларів і дві серії гривневих КО по 500 мільйонів. Розміщення КО очікується на початку 2014 року.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: