fbpx
Шоу-бізнес

МастерШеф 3. Випуск від 30.10.2013

 Всього 11 учасників залишилося на шоу МастерШеф 3 і вже наприкінці тижня стане відомо, хто ж з учасників кулінарного шоу потрапить в десятку кращих кулінарів-аматорів України.

Перший конкурс тижня на шоу МастерШеф 3 був командним. Капітаном червоної команди була Марина Шевченко, а капітаном синьої – Андрій Колесник. У цьому конкурсі гравці не мали готувати, і у них не було певних кулінарних завдань. На конкурсі їм необхідно було готувати коктейлі для команди конкурентів. На першому етапі коктейль повинен був складатися з одного інгредієнта, і команда-конкурент повинна була відгадати цей інгредієнт. На другому етапі коктейль складався з двох інгредієнтів, на третьому з трьох і на четвертому з чотирьох. За правильно відгадані інгредієнти команда, що відгадала їх, отримує бали, на першому етапі – 1 бал, на другому – 2 бали і так далі. Завданням кожної команди було зробити такий коктейль, інгредієнт в якому було вгадати вкрай складно. Так, наприклад, команди робили коктейлі, в яких був перець Чилі, буряк, кабачок і лайм, або ж таргани, яйце і кактус. У цьому конкурсі перемогу здобула команда червоних, отримавши 3 бали. Чорний фартух у першому конкурсі тижня на шоу МастерШеф 3 отримала капітан синьої команди Марина Шевченко.

Другий конкурс тижня був уже на швидкість і майстерність. Учасники готували одне і те ж блюдо – Кордон блю. Проте члени журі порівняли цей конкурс з популярною дитячої грою – «Останній стілець». Приготування страви було розділено на 10 етапів, і на кожному етапі столів для приготування було на один менше. Всі 11 учасників починали готувати в рівних умовах, проте той, хто з першим етапом впорається останнім, змушений буде чекати, поки звільниться стіл на наступному етапі. Той учасник, який у цьому конкурсі приготує страву останнім, отримає чорний фартух. У конкурсі прямо посередині приготування чорний фартух отримав Олег Кошовий за порушення правила. Останнім блюдо приготував Анатолій Цуперяк, за що і отримав чорний фартух. Також у цьому конкурсі чорний фартух отримав Данила Панов, а от Марина Шевченко приготувала краще блюдо, за що повернула собі свій білий фартух.

У третьому конкурсі тижня на шоу МастерШеф 3 учасники повинні були готувати для найвимогливіших клієнтів, проте вони не знали, для кого саме. Конкурс був командним, тому капітанами були: Ольга Мартинівська (червона команда) та Андрій Колесник (синя команда). Кожній команді дали по 22 меню з однаковими стравами, яких в цілому було 66. Командам треба було за 2,5 години приготувати всі заготовки для всіх страв, щоб потім, всього за 20 хвилин, довести до готовності всі замовлені гостями страви. Учасники до самого останнього моменту не знали, що готували для 22 вагітних жінок. У цьому конкурсі перемогла команда червоних, за яких проголосували 19 майбутніх матусь, в той час як за команду синіх свої голоси віддали всього 3 дівчини. Чорний фартух отримали на цей раз два учасники: Андрій Колесник та Марина Шевченко.

У битві чорних фартухів гравцям необхідно було приготувати страву за рецептом з кулінарної книги французької кухні 18 століття. Рецепт був написаний російською мовою того часу, тому учасникам треба було прочитати і зрозуміти, що і як їм треба готувати. Члени журі вирішили, що гравці, як і в 18 столітті кухарі, повинні самі піти на ринок і придбати всі необхідні продукти, проте на це було виділено всього 20 гривень. Це означало, що багато продуктів треба було попросту випрошувати. За 45 хвилин гравці повинні були приготувати юшку, яка в 18 столітті подавалася Імператору. У битві чорних фартухів краще блюдо приготував Олег Кошовий, а проект не покинув жоден з учасників, що означає, що кращих кулінарів – аматорів як і раніше на проекті МастерШеф 3 залишилося 11.

Читайте також: