fbpx
Суспільство

Л.Кожара: Ювілей Т. Шевченка святкуватимуть у багатьох країнах світу

 Ювілей Тараса Шевченка в 2014 році буде широко відзначатися в багатьох країнах світу. Про це повідомив Міністр закордонних справ Леонід Кожара під час засідання Громадської гуманітарної ради, передає УНН.

 Міністр закордонних справ зазначив, що в Росії, Казахстані, Польщі, Литві, Естонії ця дата відзначатиметься по – особливому.

 За його словами, зараз узгоджено план заходів з відзначення ювілею Кобзаря з Російською Федерацією. Також триває робота над затвердженням україно – польської програми, підписані протоколи з Казахстаном і Литвою.

Читайте також:  Давній палац графів Винницьких в Урожі біля Нагуєвич

 Крім того, додав Леонід Кожара, вирішується питання будівництва пам’ятника Тарасу Шевченку в Астані.

 Міністр також повідомив, що на 37 – й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі 5 листопада розглядатиметься питання про включення ювілею Кобзаря в календар пам’ятних дат ЮНЕСКО.

 "У січні цього року за сприяння міністерства була подана заявка в ЮНЕСКО про включення шевченківського ювілею в календар пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2014-2015 роки", – сказав Л.Кожара.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Важливою подією Леонід Кожара назвав повернення з Киргизстану в Україну ювілейного примірника Кобзаря, виданого в 1939 році до 125 – ї річниці з Дня народження Т.Шевченка. За словами Міністра, книга була передана в Донецьку обласну бібліотеку.

 Джерело: УНН

Читайте також: