fbpx
Наука

Запуск з Плесецька європейських супутників відкладений

Як мінімум на тиждень відкладений з космодрому в Плесецьку запуск європейських дослідницьких супутників Swarm, що планувався на 14 листопада. Про це повідомив замовник старту – Європейське космічне агентство.

«Запуск відкладено приблизно на тиждень. Це пов’язано з рішенням про заміну однієї з деталей розгінного блоку «Бриз-КМ», – повідомило джерело. – Точні терміни назвати поки не можна, додаткові подробиці будуть озвучені, як тільки з’явиться якась ясність».

Космічні апарати повинні були виводитися на орбіту за допомогою російської ракети-носія «Рокот», однак, ще на початку 2013 року запуски ракет «Рокот» були припинені і поновилися лише в вересні. Дослідницькі супутники Swarm створені для вивчення магнітного поля Землі.

Три орбітальних супутники, які незабаром виведуть на орбіту, будуть аналізувати різні параметри, що дозволить вченим отримати нові дані про планетарні геомагнетичні процеси. Це вже четверта місія проекту ЄКА «Дослідник Землі» (Earth Explorer).

Нагадаємо, раніше в рамках цієї ж програми на орбіту виводилися супутники GOCE (дослідження гравітації і океанічних течій), SMOS (вологість грунту і солоність океану) і CryoSat (вивчення льодового покриву приполярних областей планети).

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: