fbpx
Політика

“Батьківщина” проконтролює процедури держзакупівель Міністерством охорони здоров’я

 Депутати "Батьківщини" і надалі будуть контролювати всі етапи процедур держзакупівель, які буде проводити Міністерство охорони здоров’я, щоб виключити злочинні розтрати коштів держбюджету. Про це повідомили у прес – службі "Батьківщини".

 Так, заступник голови фракції "Батьківщина" Андрій Іванчук звернувся до заступника Міністра охорони здоров’я з вимогою надати належним чином завірені копії протоколів розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю імунобіологічних, протитуберкульозних препаратів та препаратів для онкохворих, які відбулися напередодні, 30 жовтня.

 Крім того, народний депутат вимагає від МОЗ надати копії всіх документів, які містилися у складі пропозиції конкурсних торгів кожного з учасників торгів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Нагадаємо, 30 жовтня комітет з конкурсних торгів Міністерства охорони здоров’я України провів розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю протитуберкульозних препаратів. Всього розкрито пропозиції учасників за 6 лотами.

 У цей же день відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю імунобіологічних препаратів – всього були розкриті пропозиції учасників по одному лоту, і лікарських засобів для лікування онкологічних хворих.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Системні факти порушення вимог законодавства з боку МОЗ при здійсненні у 2012 році держзакупівель, призвели до розтрати бюджетних коштів, які встановлені правоохоронними органами України.

 Наприклад, 24.04.2012 та 28.04.2012 Головним слідчим управлінням СБ України порушено кримінальні справи за фактами вчинення невстановленими службовцями МОЗ розтрати бюджетних коштів сумою понад 1,1 і 19,7 млн. гривень при проведенні процедур держзакупівель лікарських засобів Імуфет, Прографом, АЛУВІА.

 Джерело: УНН

Читайте також: