fbpx
Футбол

«Адекватним покаранням для ЦСКА стало б виключення з Ліги чемпіонів», – екс- голова PFA

 Колишній президент Асоціації професійних футболістів Великобританії Кларк Карлайл заявив, що вважає санкції УЄФА по відношенню до ЦСКА занадто м’якими. Нагадаємо, що УЄФА вирішило покарати армійців за прояв уболівальниками расизму на адресу темношкірого гравця «Манчестер Сіті» Яя Туре. Зокрема, УЄФА зобов’язав московський клуб закрити сектор D на «Арені Хімки» на наступний матч Ліги чемпіонів, який «армійці» проведуть проти «Баварії».

 «Я думаю, що в цій ситуації адекватним покаранням для ЦСКА стало б виключення з Ліги чемпіонів. Можливо, це звучить різкувато, проте, якби таке трапилося за межами стадіону, то будь-яка людина, що зробила це порушення, була б заарештована і потрапила б до суду», – зазначив Кларк Карлайл.

 Екс – голова Асоціації професійних футболістів Великобританії дивується, чому для футбольних матчів діють інші правила. Крім того, Карлайл не вважає «адекватними» покарання, які сьогодні застосовуються у футболі.

 «Я радий, що в УЄФА стримали своє слово і довели цю справу до кінця, винісши покарання у відповідності зі своїми правилами», – додав екс – голова PFA.

 Однак, на думку Карлайла, покарання для ЦСКА не досить дієве, тому що порушники не відчують його наслідків.

 «Якщо закрити трибуну, то вони просто пересядуть на іншу», – підсумував Карлайл.

 За матеріалами: sports.ru

Читайте також: