fbpx
Новини світу

Forbes: Путін – найвпливовіша людина у світі

 Журнал Forbes оновив список найвпливовіших людей світу. Згідно з даними авторитетного видання, верхній рядок у переліку зайняв президент Росії Володимир Путін. Торік голова РФ займав у списку найвпливовіших людей світу третє місце.

 У новій редакції рейтингу Путін змістив з вершини президента США Барака Обаму. Замкнув трійку лідерів китайський лідер Сі Цзіньпін. На четвертому місці опинився Папа Римський Франциск, а на п’ятому – канцлер Німеччини Ангела Меркель (минулого року вона займала друге місце).

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 У статті Forbes, що супроводжує рейтинг найвпливовіших людей світу, говориться, що «Путін зумів зміцнити свій контроль над Росією, в той час як Обама, навпаки, несподівано рано для недавно обраного на другий термін президента здав свої позиції». В якості заслуг Путіна редакція Forbes наводить надання тимчасового громадянства екс – співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену і вміння відговорити Сполучені Штати від військової операції в Сирії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також до списку найвпливовіших людей у ​​світі за версією Forbes увійшли ще три росіянини: прем’єр – міністр РФ Дмитро Медведєв (53-є місце), голова «Роснафти» Ігор Сєчін (60- е місце) і підприємець Алішер Усманов (63 – е місце).

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: