fbpx
Новини світу

Столичним ветеранам та жертвам нацистських переслідувань почали видавати адресну матеріальну допомогу

 З нагоди 70 – річчя визволення Києва від фашистських загарбників, а також 69 – ї річниці визволення України, ветерани Великої Вітчизняної війни та жертви нацистських переслідувань почали отримувати адресну матеріальну допомогу. Про це УНН повідомили у прес – службі КМДА.

 Так, згідно з рішенням Київради, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають по 1500 грн. За 1000 грн отримають учасники героїчної оборони Києва та народного ополчення, а також інваліди війни I групи та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. За 900 і 800 грн отримають інваліди II і III груп відповідно.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Виплати сумою 900 грн отримають ветерани підпільно – партизанського руху та праведники Бабиного Яру сумою 800 грн. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, виплатять по 700 грн. Вдови Героїв Радянського Союзу отримають 200 грн, по 100 грн – учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, учасники боротьби з націонал – соціалістським режимом у тилу ворога, члени сімей загиблих та дружини (чоловіки ) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 На ці виплати в міському бюджеті передбачено понад 26704000 гривень.

 Джерело: УНН

Читайте також: