fbpx
Політика

Медведчук: Реформування енергоринку призведе до підвищення тарифів

Заявляючи про реформування будь-якої галузі, українська влада, таким чином, намагається зруйнувати кожну з них. Явним прикладом тому є законопроект «Про засади функціонування ринку електроенергії України». Автори документа під виглядом реформи енергоринку намагаються провести чергове підвищення тарифів на електроенергію. Таку думку висловив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

За його словами, законопроект хоча і зберігає пільгові тарифи, але їх розмір, а також категорії населення, які зможуть на ці пільги претендувати – в документі не визначені. Крім того, враховуючи сумний досвід постійного скорочення субсидій на житлово-комунальні послуги, населенню не варто очікувати реальної допомоги від влади.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Заявлене реформування – це просто черговий переділ енергоринку в країні. Переділ, затіяний явно не вчасно, в умовах, коли ринок знаходиться в стані спаду: виробництво електроенергії скорочується, причому навіть у секторі рентабельної атомної енергетики. Чи призведе «реформування» до позитивної динаміки галузі? Сумнівно. Але очевидно, що платити за електроенергію ми станемо більше», – констатував Віктор Медведчук.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: