fbpx
Політика

Закон про створення Російського наукового фонду отримав “добро” від Ради Федерації

  Сьогодні, 30 жовтня, Рада Федерації офіційно схвалила президентський закон про Російський науковий фонд. Про це повідомляють в агентстві ІТАР-ТАСС.

За даними з пояснювальної записки, закон буде покликаний підвищувати ефективність використання коштів державної скарбниці, які будуть спрямовані на фінансування наукових розробок. Нова структура буде створена з метою розвитку наукових колективів, які займають передові позиції у певній галузі науки, а також з метою підтримки фундаментальних і пошукових досліджень.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За попередніми даними, щорічний обсяг бюджетних асигнувань, який буде виділятися на діяльність Фонду, може досягати суми в 3 мільярди рублів.

Крім усього перерахованого, закон буде визначати також і органи управління Фонду: правління і генеральний директор фонду, опікунська рада. Голова даного фонду, генеральний директор, а також усі члени опікунської ради призначатимуться особисто президентом Російської Федерації на строк не більше п’яти років. Зазначимо, що їхні повноваження можуть бути достроково припинені.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: