fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Депутат Бригинець розповів про свавілля забудовників на вулиці Юності

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець стверджує, що забудовники на вулиці Юності, 8 – А намагалися переїхати на бетономішалці протестувальників, спровокували бійку і продовжують займатися будівництвом всупереч забороні з боку відповідних інстанцій.

 За його словами, цю інформацію йому надали місцеві жителі.

 «Вчора інспектори ДАБК заявили протестувальникам, що Інспекція припиняє будь-які будівельні роботи на згаданому об’єкті до з’ясування обставин. Але всупереч наказу ДАБК забудовник сьогодні відновив будівельні роботи», – розповів депутат.

 Також він зазначив, що правоохоронці, яких жителі викликали на місце забудови, нічого не зробили, пояснивши, що зупиняти будівництво не в їх компетенції. При цьому забудовники стверджували, що ніяких наказів не отримували.

Читайте також:  СБУ та НАБУ за сприяння Міністра енергетики України затримали його заступника на хабарі у пів мільйона доларів

 Люди, що виступають проти забудови, так і не стали розходитися по домівках і через деякий час з будівництва виїхала бетономішалка, яка намагалася задавити протестувальників. Свідки цього свавілля почали фіксувати те, що відбувається, на мобільні телефони і фотоапарати, а забудовники, побачивши це, почали на них нападати, намагаючись відібрати техніку.

 «Викликана вдруге на місце подій міліція замість того, щоб оперативно виїхати на об’єкт, затягувала час допитом. Як наслідок, забудовники втекли», – написав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Українець ліг посеред проспекту в Берліні і загинув під колесами автомобіля (ФОТО)

 Як вважає депутат, очевидно, що влада намагається захистити забудовника, але не має на це жодних юридичних підстав, оскільки незаконність забудови вже визнали в КМДА і ДАБК.

 «Упевнений, настане час і всі керівники інспекцій, чиновники, чиновники тощо, які підіграють забудовнику, а не діють за законом, будуть притягнуті до відповідальності», – зазначив Бригинець.

 Сам же нардеп пообіцяв звернутися до прокуратури з вимогою розслідувати, чи дійсно ДАБК надала забудовнику припис, що забороняє будівництво, а також факт побиття протестуючих будівельниками.

Читайте також: