fbpx
Політика

Юлія Тимошенко може погодитися на варіант з «тюремними канікулами» – експерт

 Прийняття у Верховній Раді України законопроекту про лікування засуджених за кордоном є неприйнятним для «команди Юлії Тимошенко». Втім, екс – прем’єр – міністр може погодитися і на цей варіант. Про це під час круглого столу розповів український політолог Володимир Фесенко.

 «Якщо говорити про прийняття у Верховній Раді законопроекту про тюремні канікули, тому що від нього зараз багато чого залежить, то зараз він є неприйнятним для опозиції, точніше для команди Юлії Тимошенко», – стверджує Володимир Фесенко.

 Крім того, політолог додав, що якщо Верховна Рада більшістю голосів ухвалить такий законопроект, то Юлія Тимошенко цілком може погодитися на лікування за кордоном.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Я думаю, що вона може погодитися на такий варіант, і ось чому. Адже наступного року очікується критичний вердикт суду в Страсбурзі у справі про "газові угоди" з Росією», – пояснив політолог.

 Саме тому, впевнений Володимир Фесенко, після рішення суду виникне нова правова ситуація. З цієї точки зору, пояснив експерт, український уряд прагне «зберегти гачки», за які Київ може «тримати» Юлію Тимошенко.

 «Своєю чергою, Юлія Тимошенко очікує, що після рішення суду буде нова правова ситуація, і вона зможе діяти зовсім по-іншому. Ось у чому полягає інтрига», – підкреслив політолог.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нещодавно Юлія Тимошенко заявляла, що не дасть згоди на відправку до Німеччини на лікування в якості засудженої особи.

 Нагадаємо, Україна може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом вже в листопаді на саміті у Вільнюсі. Однак для цього офіційний Київ має виконати низку умов, висунутих Брюсселем. Одна з ключових умов для підписання Угоди з ЄС – звільнення Юлії Тимошенко.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: