fbpx
Політика

У Росії відзначають день заснування ВМФ

У Росії в середу, 30 жовтня відзначають день заснування Російського флоту. Саме в цей день у 1696 році Боярська Дума за поданням Петра Першого прийняла постанову: "Морським судам – бути!" І на воронезьких верфях стали будувати перші судна. А вже через 30 років з’явилися Балтійський, Азовський і Каспійський флот і Росія стала морською державою.

Більшості військових моряків своє професійне свято доводиться зустрічати далеко від дому. Так, зокрема, два загони Тихоокеанського флоту в даний час виконують свої бойові завдання в Індійському океані і на Середземному морі, а напередодні, ще три військові кораблі вийшли з Владивостока і будуть нести бойову вахту в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як зізнаються військові моряки, цього року вони виходили більше, ніж за останні кілька років, а також провели кілька великомасштабних навчань. Найбільшими були маневри в Авачинській затоці, де відразу 50 кораблів, 30 літаків і 15 тисяч військовослужбовців протягом півтора місяців відпрацьовували взаємодію.

"Найскладніший епізод навчань – це безпрецедентний перехід малих протичовнових кораблів до берегів Чукотки, – розповідає командувач Тихоокеанським флотом Сергій Авакянц. – Пройшли три моря в найскладніших кліматичних умовах, здійснили перехід у вісім тисяч миль. До цього подібних походів на Тихоокеанському флоті не здійснював ніхто".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, морський кордон Росії охороняється силами чотирьох флотів – Балтійським, Чорноморським, Тихоокеанським і Північним, а також Каспійською флотилією.

У Росії відзначають день заснування ВМФ (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: