fbpx
Суспільство

У голландських музеях знайдено 139 експонатів, конфіскованих нацистами

Експерти Асоціації нідерландських музеїв виявили в 41 експозиції на території Голландії 139 творів мистецтва, які, імовірно, були конфісковані нацистським режимом у єврейського населення в період з 1933 до 1945 року. На офіційному сайті Асоціації нідерландських музеїв опублікований повний список предметів і перелік музеїв, в яких вони знаходяться.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Для виявлення «експропрійованих» предметів мистецтва керівництво організації запропонувало музеям провести повну інвентаризацію. Адміністрація 162 музеїв дала свою згоду, більше 400 музеїв взяти участь в акції відмовилися.

На думку експертів Асоціації нідерландських музеїв, походження 139 предметів мистецтва може бути пов’язано з крадіжкою, конфіскацією, вимушеним продажем або іншими "підозрілими обставинами" у часи Другої світової війни. Серед «експонатів з сумнівною історією» – картини, декоративні і ритуальні предмети, а також різні креслення. У 61 випадку вдалося встановити імена їх власників цих творів мистецтва.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: