fbpx
Спорт

Тренери збірної України просять КДК ФФУ «помилувати» Андрія Ярмоленка

 Перед матчами збірної України в плей – офф ЧС – 2014 проти Франції (15 і 19 листопада) в досить неприємну ситуацію потрапив лідер київського «Динамо» Андрій Ярмоленко. Нагадаємо, що вінгер киян заробив «пряме» видалення в останньому матчі з маріупольським «Іллічівцем». Враховуючи те, що видалення футболіст отримав з трактуванням «груба гра з ризиком нанесення травми», Ярмоленка можуть очікувати серйозні санкції. Зокрема, Ярмоленка можуть дискваліфікувати на кілька матчів. Виходить, що один з лідерів збірної України не матиме ігрової практики перед матчами з Францією. Така перспектива викликала стурбованість у лавах тренерського штабу збірної України.

 Як стало відомо, тренерський штаб «жовто – синіх» на чолі з Михайлом Фоменком направив до КДК ФФУ офіційний лист. У зверненні тренери просять дисциплінарні органи ФФУ, враховуючи ситуацію, що склалася, застосувати до Андрія Ярмоленка мінімальні санкції, які передбачені в регламенті. Відзначимо, що «питання Ярмоленка» КДК ФФУ розгляне на завтрашньому засіданні.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Ситуацію з видаленням лідера «Динамо» прокоментував і головний тренер збірної Михайло Фоменко.

 «Порушення Ярмоленка? Тут без коментарів», – заявив тренер.

 Він зазначив, що не може спрогнозувати, дискваліфікують Ярмоленка, чи ні. Однак, запевнив Фоменко, тренерський штаб сміттєвої направив до КДК ФФУ офіційний лист, в якому попросив розглянути видалення Ярмоленка і застосувати до нього мінімальні санкції, передбачені в регламенті за таке порушення.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 «Вирішувати будуть вже дисциплінарні органи, приймати наше прохання до уваги, чи ні. Зараз я не можу прогнозувати, як на цього гравця може вплинути, наприклад, 2- х матчева або інша дискваліфікація», – додав тренер.

 За його словами, на одному гравці відсутність ігрової практики може погано позначитися, на іншому – не так погано.

 «Ми будемо просити КДК ФФУ не карати Андрія Ярмоленка суворо перед матчами зі збірною Франції», – підсумував Фоменко.

 За матеріалами: championat.com

Читайте також: