fbpx
Політика

Реалії інформаційної безпеки України

 30 жовтня в інформаційному агентстві «Інтерфакс – Україна» пройшла прес – конференція на тему: «Кібертероризм та інформаційна безпека України».

 Представники Української асоціації захисту персональних даних (УАЗПД) заявили про те, що якщо люди думають, що наші дані захищені, то вони всі глибоко помиляються.

 Юрій Когут, голова правління ВГО «Українська асоціація захисту персональних даних», сказав, що весь масив даних захистити вкрай важко. Він вважає, що захищати персональні дані треба на критичних точках інфраструктури держави.  Юрій Когут також зазначив, що закон про захист персональних даних необхідно капітально удосконалити або переробити.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Сергій Гордієнко, доцент Європейського університету, зазначив, що проблема кібертероризму вкрай критична. З нею необхідно боротися, починаючи з сьогоднішнього дня, причому на державному рівні. «Якщо взяти закон про інформацію, то все починається з того, що вже саме поняття "інформація" написано таким чином, що нічого не зрозуміло».

«Кібертероризм – це багатогранний феномен, обумовлений безконтрольним використанням глобальних мереж, а також недостатньою увагою з боку держави, громадянського суспільства і спецслужб до даного сегменту інформаційного простору. Експерти говорять про тривожну тенденцію: за останні роки кіберзлочинність стала організованішою і придбала форму бізнесу. До того ж час переходу від загрози до реального акту кібертероризму значно скоротився», – зазначив Юрій Когут.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як стверджує Юрій Когут, кіберзлочинність в даний час є однією з найсерйозніших загроз національній безпеці України в інформаційній сфері. Держава повинна проаналізувати дану ситуацію і вжити необхідних заходів.

Читайте також: