fbpx
Футбол

Олег Саленко: «Арсенал», як футбольний клуб, існував тільки на папері

Відомий у недалекому минулому футболіст Олег Саленко, який у 1994 році став найкращим бомбардиром чемпіонату світу-1994, висловив свою думку щодо ситуації зі столичним «Арсеналом», який, за словами генерального директора клубу, починає процедуру банкрутства.

За словами Олега Саленка, якщо врахувати всі проблеми київської команди, все йшло до такого фіналу. «За великим рахунком, «Арсенал», як футбольний клуб, існував тільки на папері, тому що у нього, крім документів і гравців, немає і нічого не було», – зазначив Олег Саленко і додав, що у столичного клубу не було бази і стадіону. Спонсори, як каже Олег Саленко, надавали кошти на утримання команди, проте «постійно все орендувати неможливо», – підкреслює відомий футболіст.

Олег Саленко припустив, що столичний «Арсенал» може бути не останньою командою, яка найближчим часом припинить своє існування. «Така проблема є не тільки в Україні, але і в Росії. Щоб уникнути всіх цих проблем, потрібно вкладати гроші не в готових гравців, а в інфраструктуру: будувати бази, стадіони і ростити своїх футболістів», – підкреслює Саленко.

Головною проблемою «українських клубів середньої руки» Олег Саленко вважає «завищені зарплати футболістів, більшість з яких не відповідає їм за рівнем гри». Правильним виходом з цієї ситуації, за словами Саленка, є ставка на молодих гравців, яким можна платити «помірні гроші».

За матеріалами: sport.ua

Читайте також: