fbpx
Література

Мемуари Фергюсона побили рекорд продажів

Автобіографічні мемуари колишнього тренера футбольного клубу «Манчестер Юнайтед» сера Алекса Фергюсона побили рекорд продажів у Великобританії для книг у жанрі нон-фікшн (документальна, критична і наукова література). Тільки за перший тиждень з моменту виходу було реалізовано 115 547 примірників на загальну суму 1 400 000 фунтів стерлінгів.
 
На другому місці з продажу творів у жанрі нон-фікшн знаходиться книга Делії Сміт «Як готувати. Третя частина». За перший тиждень було продано 112 000 екземплярів. Замикає трійку лідерів автобіографія колишнього прем’єр-міністра Великобританії Тоні Блера (92 000 копій).
 
Примітно, що на четвертій позиції за кількістю продажів розташувалися мемуари футболіста Девіда Бекхема (86 000 примірників), про який у своїй книзі Алекс Фергюсон висловлюється вельми невтішно. Наприклад, екс-тренер, пояснюючи, чому він продав півзахисника Девіда Бекхема в мадридський «Реал», пише у своїй автобіографії , що «Бекхем вважав себе важливішим за тренера», на думку Фергюсона, футболіста сильно змінили стосунки зі співачкою Вікторією Адамс, яка стала його дружиною в 1999 році.

 

 

Мемуари Алекса Фергюсона (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: