fbpx
Економіка

Мінагрополітики: В Україні через 2-3 роки побудують овочесховище ємністю 400 тисяч тонн

 Протягом найближчих 2-3 років в Україні з’являться овочесховища, в яких можна буде зберігати приблизно 400 тисяч тонн овочів. Про це стало відомо від міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, повідомили представники Мінагрополітики.

 «За оцінками областей, вже в найближчі 2-3 роки в Україні будуть побудовані овочесховища загальною ємністю понад 400 тисяч тонн», – сказав український міністр.

 Микола Присяжнюк зазначив, що в поточному році в Україні знову був зібраний високий урожай овочів – близько 9,3 мільйонів тонн. Крім того, нагадав міністр, українські аграрії зібрали чимало картоплі – 22 мільйони тонн. Зараз основними виробниками цієї продукції, як і раніше, залишаються особисті селянські господарства.

 «Тому завдання місцевих органів влади та держави – ​​надати їм доступ до спеціалізованих сховищ», – заявив голова Мінагрополітики.

 За його словами, збільшення «господарських потужностей» для зберігання овочів, фруктів і картоплі зумовлено необхідністю зменшення втрати врожаю під час зберігання.

 «Саме тому необхідно виховувати культуру в одноосібників, середніх виробників, зберігати врожай у спеціалізованих сховищах», – підсумував міністр.

 Раніше повідомлялося, що зараз в Україні обсяги системи сховищ для плодоовочевої продукції становлять 2,7 мільйона тонн. З цього обсягу на зберігання картоплі відводиться 1,3 мільйона тонн, овочів – 1,02 мільйона тонн, фруктів – 366 тисяч тонн. Крім того, уряд України вже третій рік поспіль підтримує будівництво овочесховищ.

 Нагадаємо, раніше в Мінекономрозвитку заявили, що в Україні надлишок овочів.

 «Незважаючи на зменшення врожаю овочів і картоплі, обсяг їх виробництва зараз перевищує потреби українського населення. Зокрема, по картоплі – в 3,5 рази, буряках – в 1,7 рази, моркви – у 1,4 рази, цибулі і капусти – в 1,3 рази», – зазначили у відомстві.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: