fbpx
Політика

У Придністров’ї з’явиться посольство України?

 Міністр закордонних справ України Леонід Кожара звернувся з офіційним проханням до прем’єр-міністра Республіки Молдова Юрію Лянке. Зокрема, у своєму зверненні Леонід Кожара попросив у прем’єр – міністра Молдови дозволу відкрити посольство України в Тирасполі. Нагадаємо, що Тирасполь – це столиця невизнаної Придністровської Молдовської республіки.

 «Ми розглядаємо цей крок як один з важливих елементів для налагодження довіри в регіоні», – заявив Леонід Кожара під час конференції ОБСЄ щодо зміцнення заходів довіри у процесі врегулювання ситуації у Придністров’ї.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Додамо, що конференція ОБСЄ щодо зміцнення заходів довіри зараз проходить у місті Ландсхуті, що в Східній Баварії.

 Представники українського МЗС заявили, що під час конференції ОБСЄ сторони обговорили ключові аспекти щодо двосторонньої співпраці між Україною та Молдовою.  Крім того, політики обговорили підготовку до проведення саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі та прийдешнього засідання ради міністрів ОБСЄ, яке пройде в Києві.

 Під час обговорення проблематики врегулювання «придністровського питання» сторони приділили увагу переговорному процесу у форматі «5+2» під головуванням України в ОБСЄ. Планується, що під час переговорів будуть вирішені важливі питання для населення придністровського регіону. Також планується обговорити питання із забезпеченням свободи пересування товарів і людей в цьому регіоні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Леонід Кожара позитивно оцінив рішення уряду Молдови про внесення деяких змін у міграційні правила. Завдяки цим змінам були створені умови для вільного пересування громадян Придністров’я. Крім того, голова українського МЗС підкреслив важливість якнайшвидшої реалізації всіх прийнятих рішень.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: