fbpx
Політика

МЗС Польщі: Угоду про асоціацію з Україною можуть підписати у 2014 році

 Якщо офіційний Київ не виконає умови Євросоюзу до початку саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, то Угоду про асоціацію можуть підписати і наступного року. Про це стало відомо від міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, передають представники польського МЗС.

 За словами Радослава Сікорського, українська влада має встигнути виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію, які були висунуті офіційним Брюсселем. В іншому випадку, попередив польський міністр, підписання Угоди можуть перенести. Голова МЗС Польщі підкреслив, що виконання основної умови Євросоюзу щодо звільнення екс – прем’єр – міністра Юлії Тимошенко «як і раніше залишається під питанням».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Після цього Радослав Сікорський звернувся і до уряду України, попросивши офіційний Київ не тягнути час.

 «Я просив би владу України, не грати на час і зробити те, що потрібно», – заявив Сікорський.

 Радослав Сікорський додав, що президентові України Віктору Януковичу «нема чого плутатися і комбінувати, а тільки у співпраці з місією Кокса – Квасневського він повинен виконати те, що слід». Польський міністр зазначив, що під час саміту у Вільнюсі влада ЄС також має парафувати угоди з Молдовою і Грузією, які Брюссель планує підписати вже наступного року .

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Є альтернатива, що з Україною теж Угоду про асоціацію підпишемо в наступному році», – пояснив Радослав Сікорський.

 За словами польського міністра, «непідписання» Угоди про асоціацію з Україною на саміті у Вільнюсі «було б компрометацією тих, хто це обіцяв».

 Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом під час листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: