fbpx
Політика

Заяви Обами обурюють і дратують американську розвідку

Як повідомляють американські ЗМІ, твердження президента Барака Обами про те, що він не знав про стеження АНБ за лідерами інших держав, викликають у співробітників розвідки лише обурення і роздратування.

«За словами колишніх і діючих співробітників розвідки, Білий дім і Держдепартамент розписувалися в обізнаності про розвідоперації, спрямовані проти телефонних переговорів лідерів дружніх країн», – написало, зокрема, видання The Los Angeles Times.

У статті йдеться про те, що професійні співробітники Агентства національної безпеки та інших розвідслужб США обурені цими заявами президента і вважають, що президент кидає їх напризволяще, намагаючись відмежовуватися від «викриттів» Сноудена.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Люди нестямі від люті», – сказав виданню один з колишніх високопоставлених розвідників.

Яким саме чином проводяться аналогічні розвідоперації точно невідомо, однак журналістам вдалося дізнатися, що коли ведеться прослуховування якогось іноземного лідера, відповідному послу США й співробітникові Ради національної безпеки при Білому домі, який курирує дану країну, надаються регулярні звіти. А тому, в Раді національної безпеки та Білому домі не могли не знати про проведені операції.

«Якщо американське шпигунство за ключовими іноземними лідерами було новиною для Білого дому, то, за словами діючих і колишніх офіційних осіб, люди в Білому домі не читали звітів, які для них готувалися», – йдеться у публікації.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За твердженнями колишніх високопоставлених розвідників, які побажали залишитися анонімними, «будь-яке рішення про шпигунство проти дружніх іноземних лідерів приймається з відома Держдепартаменту США, що оцінює політичний ризик». Зокрема, вся добута інформація передається офіційним особам Білого дому, а конкретно, помічниці президента США з питань боротьби з тероризмом Лізі Монако.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: