fbpx
Політика

Рафаель Корреа рівняється на російського президента Путіна

Президент Еквадору Рафаель Корреа на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Путіним зізнався журналістам, що хоче рівнятися на російського лідера.

"У нас була важлива зустріч в Москві з президентом Росії, відбулося також засідання з нашими командами в розширеному складі. Президент Путін дуже ефективний, дуже старанний, і я теж намагаюся бути таким же, хоча, можливо, і не в такому масштабі", – сказав Корреа і додав, що минула зустріч була дуже продуктивною і пройшла у дуже позитивній атмосфері.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Еквадорському президентові поставили питання про долю засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, на що Рафаель Корреа відповів, що тепер все залежить від Великобританії та Швеції.

"В принципі, ситуація з Ассанджем може бути вирішена навіть завтра, якщо б це вирішили Великобританія і Швеція. Еквадор зробив все, що повинен був зробити – надав політичний притулок Ассанджу і виконав відповідні процедури. На даний момент доля Ассанджа залежить від Швеції і Великобританії", – пояснив Рафаель Корреа.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Щодо Едварда Сноудена еквадорський лідер сказав, що Еквадор готовий розглянути прохання Сноудена про притулок, якщо таке надійде. Для цього колишньому співробітникові спецслужб США Едварду Сноудену слід звернутися на території Еквадору з проханням про політичний притулок.

Рафаель Корреа рівняється на російського президента Путіна (відео):

За матеріалами: kremlin.ru

Читайте також: