fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Депутат Бригинець розповів про свавілля забудовників на вулиці Юності

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець стверджує, що забудовники на вулиці Юності, 8 – А намагалися переїхати на бетономішалці протестувальників, спровокували бійку і продовжують займатися будівництвом всупереч забороні з боку відповідних інстанцій.

 За його словами, цю інформацію йому надали місцеві жителі.

 «Вчора інспектори ДАБК заявили протестувальникам, що Інспекція припиняє будь-які будівельні роботи на згаданому об’єкті до з’ясування обставин. Але всупереч наказу ДАБК забудовник сьогодні відновив будівельні роботи», – розповів депутат.

 Також він зазначив, що правоохоронці, яких жителі викликали на місце забудови, нічого не зробили, пояснивши, що зупиняти будівництво не в їх компетенції. При цьому забудовники стверджували, що ніяких наказів не отримували.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 Люди, що виступають проти забудови, так і не стали розходитися по домівках і через деякий час з будівництва виїхала бетономішалка, яка намагалася задавити протестувальників. Свідки цього свавілля почали фіксувати те, що відбувається, на мобільні телефони і фотоапарати, а забудовники, побачивши це, почали на них нападати, намагаючись відібрати техніку.

 «Викликана вдруге на місце подій міліція замість того, щоб оперативно виїхати на об’єкт, затягувала час допитом. Як наслідок, забудовники втекли», – написав Олександр Бригинець.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Як вважає депутат, очевидно, що влада намагається захистити забудовника, але не має на це жодних юридичних підстав, оскільки незаконність забудови вже визнали в КМДА і ДАБК.

 «Упевнений, настане час і всі керівники інспекцій, чиновники, чиновники тощо, які підіграють забудовнику, а не діють за законом, будуть притягнуті до відповідальності», – зазначив Бригинець.

 Сам же нардеп пообіцяв звернутися до прокуратури з вимогою розслідувати, чи дійсно ДАБК надала забудовнику припис, що забороняє будівництво, а також факт побиття протестуючих будівельниками.

Читайте також: