fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Г. Москаль: Міліція почала розслідування замаху на бізнесмена Анісімова із Запоріжжя, тільки коли її ткнули носом

Народний депутат Геннадій Москаль вважає, що керівництво міліції в Україні закриває на все очі і не попереджає злочини, а починає розслідування тільки коли їх ткнути носом, як у випадку з вбивством бізнесмена Євгена Анісімова. Про це пише УНН з посиланням на інтерв’ю нардепа виданню "Соціальна країна".

"Тобто, Ви хочете знати, яку позицію зайняло вище керівництво МВС? Закрилися, сховалися, бояться вийти на люди. Цьому має бути покладено край, тому я повністю підтримую дії представників "Свободи", які хотіли зустрітися з керівниками МВС.

Ніколи ще такого не було, щоб керівництво МВС відгороджувалося від народних депутатів України. У них що там, епідемія фобії або паніки? Всі як один раптом виявилися зайняті розслідуванням справи Анісімова (бізнесмена Євгена Анісімова називають "наглядачем" на Запоріжжі – Авт.). А де, питається, раніше був начальник обласного управління, і де знаходиться керівництво МВС? Тільки у мене було більше 20-ти запитів в Міністерство внутрішніх справ з даного питання. Про це писали ЗМІ, але міліцейське керівництво наполегливо закривало на все очі. А от коли їх вже ткнули носом, тоді вони і заворушилися. Але вибачте, міліція ж повинна попереджати злочини!
Загалом, я вважаю дії "свободівців" правильними. Якби вони не проявили наполегливості, з ними навіть би заступник міністра не зустрівся.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Нагадаємо, 28 жовтня, представники партії "Свобода" проводили пікет під стінами Міністерства внутрішніх справ з вимогою припинити політичні переслідування свободівців, яким пред’явлено звинувачення у низці кримінальних справ.

О. Тягнибок і народні депутати вимагали зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, проте їм пояснили, що він у від’їзді і не може їх прийняти.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Близько 15 хвилин свободівці намагалися прорватися крізь закриті двері, потім їх виламали і пройшли всередину приміщення.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво (ч. 2 ст. 296 КК (хуліганські дії вчинені групою осіб, – караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років)).

Міліція Печерського району столиці проводить досудове розслідування факту штурму будівлі Міністерства внутрішніх справ України.

Джерело: УНН

Читайте також: