fbpx
Політика

Генрі Кіссінджер став почесним професором Дипломатичної академії Росії

Колишній держсекретар Сполучених Штатів Генрі Кіссінджер здійснив поїздку до Росії, в ході якої провів кілька зустрічей, зокрема, і з президентом Володимиром Путіним, а також отримав звання почесного професора Дипломатичної академії Росії.

Під час зустрічі з ветераном американської політики, російський президент Путін сказав, що в Росії завжди уважно прислухаються до оцінок розвитку політичної ситуації у світі, які дає колишній держсекретар.

"Ви не просто давно знаходитесь на дипломатичній службі або біля неї, ви все життя є світовим політиком", – звернувся російський президент до екс-держсекретаря. "У вас багато друзів у Росії – ветеранів нашої політики, і завжди з великою увагою всі слухають ваші оцінки розвитку політичної ситуації в світі", – підкреслив Володимир Путін.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У відповідь Кіссінджер нагадав, що протягом останніх 50 років він дуже часто приїжджає до Росії і підкреслив необхідність співпраці між двома країнами. Він також подякував Путіну за те, що той допомагає зрозуміти йому Росію. "За всі ці роки ви пояснювали мені ваше світосприйняття, мислення, – звернувся він до Путіна, – за що я дуже вдячний".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Генрі Кіссінджер запевнив, що постійно передає погляди РФ вищому керівництву Сполучених Штатів. "При цьому хочу зауважити – те, що я пишу в зв’язку з цим, мені не завжди допомагає в США", – додав політик.

За матеріалами: kremlin.ru

Читайте також: