fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Пілоти літака Ка-52, що розбився в Москві відвели його від житлових будинків

Представники фірми "Камов", якій належав вертоліт, що розбився напередодні ввечері в московському районі Жулебіно, повідомив, що льотчики в аварійній ситуації діяли грамотно і прийняли всі заходи для запобігання більш важких наслідків. Як стало відомо, вертольотом Ка-52 управляли командир екіпажу, льотчик-випробувач першого класу Юрій Тимофєєв і штурман-випробувач першого класу Володимир Юртаєв.
 
У цей день це був другий політ, перший був виконаний ще вранці. У ході другого польоту льотчики випробовували систему кондиціонування на висоті до 5000 метрів. Вертоліт, завершивши польотне завдання, повертався на вертолітний майданчик фірми "Камов" і при заході на посадку почалося ліве обертання. У результаті цього посадка виявилася жорсткою і вертоліт загорівся. Пожежа була швидко локалізована за допомогою спецтехніки фірми "Камов".
 
Штурман вибрався з машини самостійно, а командира екіпажу евакуювали з вертольота фахівці фірми-розробника. Через хвилину на місце події прибув рятувальний вертоліт, і забравши обох членів екіпажу, доставив їх в 36-у міську лікарню.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

Пілоти літака  Ка-52, що розбився в Москві, відвели його від житлових будинків (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: