fbpx
Економіка

Українці вклали 300 млн грн в «Доступне житло»

 У рамках державних житлових програм України, які зараз реалізує Державний фонд зі сприяння молодіжному житловому будівництву, в будівельну галузь держави було залучено 319 300 000 гривень власних внесків громадян.

 Як відзначили представники Фонду, станом на 1 жовтня 2013 року, в рамках реалізації житлових програм, в експлуатацію введено 33 житлових будинки в різних областях України. Повідомляється, що в цих будинках 1080 квартир отримали українські родини – учасники житлових програм Фонду.

 Крім того, за різними житловими програмами з січня по вересень 2013 року було освоєно 168,02 мільйона гривень коштів з державного та 20,84 мільйона гривень – з місцевих бюджетів. Додамо, що в рамках житлових програм в українську будівельну галузь додатково було залучено 310,6 мільйона гривень у якості кредитних ресурсів комерційних банків, а також 319 300 000 гривень власних внесків громадян.

 Нагадаємо, раніше стало відомо, що найактивніші державні програми із забезпечення громадян житлом реалізуються в Києві.

 «Якщо говорити про реалізацію програм Доступного житла, то в Києві вони реалізуються найактивніше. Це стосується і програми з будівництва доступного житла 70/30, і програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Все це пояснюється тим, що жителі Києва мають одну з найвищих купівельних спроможностей в Україні», – розповів Ігор Кушнір, голова компанії – учасниці житлових програм.

 Раніше експерти повідомляли, що в Україні немає джерел для фінансування соціального житла.

 Зазначимо, що понад 6 тисяч київських родин отримали нове житло. Приміром, за 2012 рік новим житлом були забезпечені 1 тисяча 180 сімей з Києва та Київської області.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: