fbpx
Політика

Україна повинна брати приклад з Саакашвілі – Луценко

 Юрій Луценко, коментуючи завершення президентських виборів у Грузії, зазначив, що новому лідеру цієї країни ще належить залишити свій слід в грузинській історії, в той час як формально переможений Михайло Саакашвілі свій внесок вже залишив. При цьому Луценко зазначив, що  йдеться не тільки про грузинів.

Як повідомив Юрій Луценко, в першу чергу Михайлу Саакашвілі варто було б подякувати за демонстрацію того, що в пострадянському болоті, в якому слово і діло рідко перетинаються, все ж можливо здійснити значущі реформи, до  яких він відніс – нові дороги, некорумповану поліцію, вільну економіку, відкриті реєстри власності та інше. При цьому найбільшим досягненням екс-президента Грузії він вважає введення нових правил в політику.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Як зазначив Луценко, він досить часто відвідував Грузію за запрошеннями свого колеги Вано Мерабішвілі.

«І щоразу на нашу зустріч приїжджав Саакашвілі. Іноді – разом з членами владного штабу реформ. І тоді я був учасником захоплюючого дійства – роботи Команди. Це бували палкі дебати. Це було КОЛО однодумців. Емоції часто били через край. Але завжди наступав момент, коли формувався результат, спільне рішення. І тоді КОЛО перетворювалося на ПІРАМІДУ владної машини, яка з наступного дня проводила це рішення через парламент, уряд, адміністрацію президента», – написав Юрій Луценко.

За його словами, саме в такі моменти найбільше відчувалася різниця з українським президентом. Він зазначив, що саме відсутність довіри та загальних планів вбило тоді всі шанси України, проте сам Луценко вважає, що все ще можна виправити і не в 2015 році, а зараз.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Треба тільки зробити те, що зробив перед Революцією троянд Михайло Саакашвілі – на стадії підготовки до виборів домовитися про спільні цінності, плани і табу. Сформувати КОЛО однодумців, здатних вести командну роботу. Визначити ЛІДЕРА, здатного брати на себе відповідальність і чути інших. І все у нас буде добре. Доведено Саакашвілі», – додав Юрій Луценко.

Читайте також: