Прокуратура виявила порушення в діяльності Державної екологічної інспекції Миколаївської області

Очаківською міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення природоохоронного законодавства при здійсненні Державною екологічною інспекцією в Миколаївській області своїх повноважень у межах Очаківського району. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Насамперед, прокурорською перевіркою встановлено, що в поточному році інспекцією не було проведено жодної перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють спеціальне водокористування за відсутності відповідних дозвільних документів.

Також, забезпечено належний контроль за виконанням органами місцевого самоврядування повноважень щодо встановлення водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, що призводить до незаконного відчуження земель Дніпровсько-Бузького лиману.

Related Post

За наявності виявлених фактів розташування стихійних звалищ на Кінбурнській косі в межах об’єкту природно-заповідного фонду, органами контролю не вживаються ніякі дієві заходи щодо встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Очаківською міжрайонною екологічною прокуратурою внесено подання керівництву Державної екологічної інспекції в Миколаївській області з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних у бездіяльності посадових осіб до відповідальності.

Джерело: УНН
Leave a Comment