fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Прокуратура виявила порушення в діяльності Державної екологічної інспекції Миколаївської області

Очаківською міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення природоохоронного законодавства при здійсненні Державною екологічною інспекцією в Миколаївській області своїх повноважень у межах Очаківського району. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Насамперед, прокурорською перевіркою встановлено, що в поточному році інспекцією не було проведено жодної перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють спеціальне водокористування за відсутності відповідних дозвільних документів.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Також, забезпечено належний контроль за виконанням органами місцевого самоврядування повноважень щодо встановлення водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, що призводить до незаконного відчуження земель Дніпровсько-Бузького лиману.

За наявності виявлених фактів розташування стихійних звалищ на Кінбурнській косі в межах об’єкту природно-заповідного фонду, органами контролю не вживаються ніякі дієві заходи щодо встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Очаківською міжрайонною екологічною прокуратурою внесено подання керівництву Державної екологічної інспекції в Миколаївській області з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних у бездіяльності посадових осіб до відповідальності.

Джерело: УНН

Читайте також: