fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Перший заступник начальника Генштабу України Кабаненко позбавлений допуску до держтаємниці через порушення режиму секретності – СБУ

Служба безпеки України встановила низку грубих порушень охорони державної таємниці посадовими особами Генерального штабу України. Перший заступник начальника Генштабу Ігор Кабаненко позбавлений допуску до держтаємниці.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, з 23 вересня до 7 жовтня співробітники Департаменту охорони держтаємниці та ліцензування спецслужби провели в підрозділах Генштабу перевірку стану охорони держтаємниці.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

"Під час перевірки виявлено та задокументовано ряд грубих порушень чинного законодавства у зазначеній сфері з боку окремих посадових осіб Генерального штабу ЗС України. За висновком державного експерта Міністерства оборони України, виявлені матеріали містять відомості, що становлять державну таємницю, їх розголошення може завдати шкоди національним інтересам держави", – йдеться в повідомленні.

На підставі експертного висновку СБУ скасувала допуск до держтаємниці І. Кабаненка.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, вирішується питання про притягнення до відповідальності інших осіб, які порушили режим секретності.

Раніше в Генпрокуратурі повідомили, що СБУ проводила заходи щодо дотримання державної таємниці в Генштабі, інформації про кримінальне провадження з даного приводу поки немає.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: