fbpx
Економіка

Арбузов: Україна увійде до ТОП-100 країн з найбільш сприятливим бізнес-кліматом

Експерти Світового банку під час складання рейтингу Doing Business оцінили зусилля України у питанні спрощення ведення бізнесу. Про це повідомив перший віц-прем’єр Сергій Арбузов, розповівши про поліпшення позицій України в рейтингу «легкості ведення бізнесу».

На його думку, підвищення рейтингу України на 28 позицій за один рік є кращою ілюстрацією ефективності зусиль, які були докладені для створення сприятливого бізнес -клімату. Крім того, запевнив Арбузов, в Україні була реформована «бюрократична система» і спрощено ведення бізнесу.

«Багато в чому передумови для поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business були закладені завдяки проведеним реформам в 2012 році, які не були відображені в попередньому рейтингу. Очевидний процес поліпшення в таких областях як будівництво, у сфері сплати податків, реєстрації прав власності, а також спрощення митних процедур», – додав Арбузов.

Віце-прем’єр висловив упевненість, що в 2014 році Україна продемонструє всім не менший прогрес, ніж у 2013 році. Арбузов сподівається, що влада зуміє виконати доручення президента України Віктора Януковича. Йдеться про доручення, щоб Україна увійшла до ТОП-100 рейтингу країн з найбільш сприятливим бізнес-кліматом.

«Цього року ми здійснили низку реформ у сфері захисту прав власності: на рівні уряду запрацювала спеціальна комісія, яка захищатиме інтереси і права власності інвесторів», – зазначив Арбузов.

Крім того, повідомив віце-прем’єр, нещодавно в Україні вдосконалили антирейдерське законодавство. Зараз уряд продовжує працювати над питанням поліпшення адміністрування податків, реформується система надання адміністративних послуг, що дозволить звести до мінімуму контакти бізнесу з чиновниками.

«Це тільки невеликий перелік запланованих нами реформ, які, я впевнений, вже наступного року дозволять Україні увійти до ТОП-100 країн з найбільш сприятливим бізнес-кліматом», – підсумував Арбузов.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: