fbpx
Політика

Нові альянси, що впливають на зовнішньоекономічні інтереси РФ, потрібно відстежувати і оцінювати – Медведєв

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв закликав уряд аналізувати створювані альянси, подібні до транстихоокеанського партнерства та зону вільної торгівлі України і ЄС, які можуть впливати на зовнішньоекономічні інтереси країни.

"Займаючись питаннями СОТ, не можна випускати з уваги інші процеси, що розвиваються сьогодні у світовій економіці. Я маю на увазі і багатосторонні формати торговельно- економічного співробітництва, ті переговори, які ведуться різними учасниками зовнішньоекономічної діяльності, зокрема США, ЄС і деякими нашими партнерами", – сказав Д. Медведєв на нараді, підбиваючи підсумки року Росії в СОТ.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Зокрема, він підкреслив, що йдеться і про питання формування транстихоокеанського партнерства. "Я зараз не даю ніяких політичних оцінок. Зрозуміло, що це все продиктовано, як правило, різними економічними міркуваннями. Але в будь-якому випадку ми розуміємо, що реалізація таких ініціатив, чи приєднання тієї самої України до зони вільної торгівлі (Євросоюзу – ІФ), створення відповідних механізмів з ЄС і більші партнерства, які я назвав, вони найсерйознішим чином впливають на наші зовнішньоекономічні інтереси", – зазначив прем’єр.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

При цьому Д. Медведєв підкреслив, що це не завжди негативний вплив, іноді йдеться і про переваги. "Але в будь-якому випадку ми повинні оцінювати, що відбувається у світі, оцінювати ті альянси, які створюються, і тримати всі ці питання в зоні постійної уваги", – зазначив Д. Медведєв.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: