fbpx
Політика

ЛДПР пропонує дозволити засудженим брати участь у виборах

  Представники Ліберально-демократичної партії Росії внесли до Державної думи законопроект, яким пропонують зняти обмеження з засуджених на участь у виборах. При цьому наголошується, що йдеться про засуджених, які вже відбули покарання.

Наскільки відомо, ініціатором внесення даного законопроекту виступив Сергій Іванов. Як він вважає, обмеження, щодо засуджених, суперечать конституції Росії, оскільки та забороняє балотуватися в органи влади лише недієздатним і ув’язненим.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Іванова, заборону на участь у виборах також можна розцінити як свого роду покарання і виходить, що людина двічі притягується до відповідальності за одне й те саме правопорушення, що суперечить принципу справедливості покарання.

Слід зауважити, що зараз Держдума вже розглядає законопроект, який передбачає тимчасову заборону на участь у виборах для засуджених. Так, автори документа пропонують допускати засуджених за тяжкі злочини до виборів лише через 10 років, а засуджених за особливо тяжкі злочини – через 15 років після погашення судимості.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: