fbpx
Економіка

Кабмін України може незабаром знову розмістити єврооблігації – експерт

Підвищення котирувань суверенних зобов’язань України, тобто зниження відсоткових ставок на міжнародних фінансових ринках створює передумови для випуску єврооблігацій вітчизняним Мінфіном. Таку думку в коментарі УНН висловив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

Експерт звернув увагу, що каталізатором зниження прибутковості українських паперів послужило, зокрема, закриття питання купонного платежу "Нафтогазу" за своїми зобов’язаннями.

Нагадаємо, що кредитно-дефолтні свопи на єврооблігації України за місяць знизилися майже на 120 пунктів. Це означає, що інвестори зменшили оцінки ризикованості інвестицій в українські боргові зобов’язання.

Керуючий партнер Capital Times Ерік Найман звертає увагу на те, що при оцінці платоспроможності України вітчизняні та міжнародні експерти чомусь ігнорують чинник підтримки платіжного балансу неофіційними перерахуваннями валюти через кордон гастарбайтерами.

"Різниця між офіційною і неофіційною статистикою становить близько 4-6 млрд доларів на рік на користь України. І це потрібно враховувати при розрахунку платіжного балансу країни", – підкреслив фінансист.

Джерело: УНН

Читайте також: