fbpx
Політика

Якщо Україна піде шляхом Вірменії, то ЗВТ з ЄС не буде можливою – експерт Єврокомісії

Створення ЗВТ з ЄС не забороняє Україні поглиблювати економічні відносини з країнами СНД, хоча європейські стандарти і відрізняються від російських. Про це повідомив заступник генерального директора Директорату Єврокомісії з питань торгівлі Пітер Балаш під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з питання наближення підписання Угоди з ЄС, передає кореспондент УНН.

Говорячи про переваги, які отримає український бізнес від Угоди з ЄС і створення ЗВТ, П. Балаш зазначив, що Україна може зробити свій вибір у бік Митного союзу, проте тоді вільний торговий простір з ЄС і вихід на внутрішній європейський ринок буде неможливим.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Якщо Україна піде за прикладом Вірменії та приєднається до Митного союзу, то це буде вибір при якому Україна вже не зможе мати вільні торговельні відносини з ЄС та іншими країнами", – зазначив П. Балаш.

Він також зазначив, що стандарти ЄС і Росії в різних сферах відрізняються, а тому гармонізувати свої стандарти в обидві сторони буде неможливо, вважає експерт.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

"Якщо Україна хоче шукати можливості для гармонізації митних регуляцій і наблизити їх до міжнародних стандартів, то немає жодної проблеми. Проблема буде тоді, коли Україна в один і той же час буде намагатися підганяти свої стандарти і до європейських, і до російських, то це буде неможливо", – резюмував експерт Єврокомісії з торгівлі.

Джерело: УНН

Читайте також: