fbpx
Новини світу

У Вінницькій області знайшли спиртопровід

 Неподалік від кордону з Молдовою, біля села Садківци (Вінницька область), українські прикордонники демонтували пластиковий трубопровід довжиною 230 метрів, що призначався для перекачування спирту. Шланг був прикріплений до металевого троса і протягнутий по дну Дністра в бік Молдови. Скільки літрів спирту було перекачано контрабандистами подібним чином, треба встановити слідству.

 Всього за період з початку 2011 року по осінь поточного року на цій ділянці україно – молдовського кордону було виявлено шість подібних спиртопроводів. Втім, порушники намагаються незаконно доставити спирт не тільки під водою, але і по річці. Так, влітку минулого року українські прикордонники затримали співвітчизника, який намагався переправити по Дністру бочки із сімома тоннами етанолу. Для цього громадянин України прикріпив до дерева лебідку і з її допомогою діставав ємності з води.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Подібний вид контрабанди широко поширений на україно – молдовському кордоні через низьку вартість спирту в Молдові. Якщо за літр спирту в Україні потрібно заплатити більше двох доларів, то в Молдові – менше одного.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: