fbpx
Політика

Янукович побував на форсуванні Дніпра

 Президент України Віктор Янукович під час офіційного візиту в Дніпропетровську область побував на наймасштабнішій в історії України реконструкції форсування Дніпра. Разом із головою держави за тим, як відбувається форсування Дніпра, спостерігали також ветерани. І це не дивно, тому що захід був присвячений 70 – й річниці визволення міста від фашистських загарбників.

 Більше 1 700 осіб, 26 клубів реконструкторів з України, Росії та Білорусі були задіяні в проведенні реконструкції форсування Дніпра. Також до участі в ній було залучено 50 одиниць військової техніки часів Великої Вітчизняної війни, серед якої – гармати, бронетранспортери, артилерійські знаряддя, міномети. Вся ця техніка безпосередньо брала участь у звільненні Дніпропетровська і Дніпропетровської області в 1943-1944 роках.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Також до реконструкції була залучена сучасна військова техніка: понтонно – мостова, бронетанкова техніка, артилерійські системи. У повітряному бою взяли участь 4 літаки. А під час самої реконструкції більше 200 вибухів імітували вогонь артилерії і удари авіації: підрив літаків, катерів, плотів. Крім того, з нагоди свята у Дніпропетровську відбувся військовий парад.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: