fbpx
Економіка

Україна отримуватиме російський газ за передоплатою

Глава російського уряду підтримав ідею керівництва компанії «Газпром» про постачання газу в Україну за передоплатою. Прем’єр-міністр закликав забезпечити стовідсотковий збір платежів за паливо. «Я думаю, всі повинні усвідомити, що такого всепрощення за борги, "газового комунізму" в майбутньому не буде», – заявив Медведєв, додавши, що зараз питання з оплатою Україною російського палива є «критичним».

Коментуючи питання «газового боргу», прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підкреслив, що тема заборгованості жодним чином не пов’язана з наміром України підписати Угоду про асоціацію Євросоюзом – просто-напросто, обговорення цього питання збіглося за часом з активними дискусіями про наслідки євроінтеграції України. «Але цілком очевидно, що настає момент, коли потрібно чітко позначити позицію, а головне – момент, коли потрібно платити за боргами», – заявив Пєсков.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Офіційний Київ підтвердив наявність боргу за російський газ. Правда, визнаючи, що «проблеми є», прем’єр-міністр України Микола Азаров не вважає їх критичними. І взагалі, підкреслив глава українського уряду, питання про борги потрібно адресувати «Нафтогазу» – нехай він «розбирається» з «Газпромом», оскільки це «суперечка двох компаній».

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: