fbpx
Новини світу

Соцмережа Facebook попросила користувачів пред’явити знімок посвідчення особи

 Соцмережа Facebook заблокувала доступ до сторінок частини користувачів і попросила їх вислати знімки посвідчення для підтвердження їх особи. Повідомлення про це 29 жовтня стали з’являтися в Twitter.

 Як заявляють користувачі Facebook зі Сполучених Штатів Америки, вони отримали повідомлення, в яких адміністрація соціальної мережі просить їх надати знімок посвідчення особи, який містить фотографію (найчастіше під даним документом, мають на увазі паспорт або водійські права). При цьому, через що конкретно обмежили доступ до аккаунту і для чого потрібна верифікація, користувачам не пояснюють. З боку користувачів соцмережі Facebook з Російської Федерації подібні скарги поки не надходили.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Деякі користувачі порахували пред’явлені вимоги адміністрації соцмережі «підозрілими». Частина користувачів припустила також, що їх акаунти могли зламати хакери.

 Пред’явити документи, які підтверджують особистість, Facebook своїх користувачів просила і раніше. Наймасштабніший випадок розсилки таких повідомлень трапився в січні цього року. Як тоді заявили представники Facebook, зажадати паспортну інформацію соціальна мережа може в разі, якщо той чи інший користувач був запідозрений у порушенні правил, які встановлені на сайті. Зокрема, якщо адміністрація має підстави вважати, що акаунтом користується людина, яка не досягла 13 років.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Зазначимо, після того як громадськості стало відомо про масове стеження спецслужб США за користувачами в Інтернеті, все, що стосується захисту персональної інформації, звертає на себе особливу увагу користувачів мережі. Також Facebook все частіше критикують за співпрацю з правоохоронцями, яким соціальна мережа по відповідних запитах передає особисту інформацію зареєстрованих у ній людей.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: