fbpx
Політика

Посол США в Україні назвав Америку “другом України” і висловив надію, що Юлія Тимошенко буде звільнена

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайатт сподівається, що місцева влада звільнить колишнього главу уряду України Юлію Тимошенко, щоб вона могла отримати необхідну допомогу медиків за кордоном.

«Ми щиро сподіваємося, що українська влада зробить ті кілька потрібних кроків, що залишилися, щоб підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом, зокрема  звільнить екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, щоб вона могла отримати необхідне лікування за кордоном», – зазначив американський посол в Україні під час свого виступу в Києво-Могилянській Академії.

Джеффрі Пайатт також вкотре підкреслив, що уряд США підтримує європейський вибір України і назвав США «другом України в даній справі». «Ми готові допомогти українській економіці інтегруватися у світові ринки, допомогти вам зміцнити ваші демократичні інститути та процеси, вигідно скористатися багатьма змінами, які до вас ідуть», – додав американський дипломат.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, Джеффрі Пайатт зазначив, що Угода про асоціацію України з Євросоюзом, включаючи угоду про зону вільної торгівлі, є інструментом, за допомогою якого українська держава може захистити свою незалежність і суверенітет, приєднавшись до інститутів Європи.

«Я хочу зізнатися, що ніколи так старанно не працював над угодою, в якому США не є стороною-підписантом, і це тому, що ми вважаємо такий крок української влади дуже важливим вибором, який відповідає американській політиці щодо України», – заявив посол США.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, справа Юлії Тимошенко є основною у питанні підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Західні лідери наполягають на звільненні колишнього прем’єра і припиненні політичних переслідувань в Україні.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: