fbpx
Політика

М. Азаров сьогодні зустрінеться з представниками місії МВФ

Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив журналістам про те, що сьогодні він планує зустрітися з представниками місії МВФ, передає кореспондент УНН.

За його словами, Україні належить врегулювати з МВФ питання про введення з початку 2014 зниженої ставки ПДВ і податку на прибуток.

"Це питання з тих, які нам належить врегулювати на переговорах з Міжнародним валютним фондом. У них своя точка зору. Я думаю, що нам потрібно знаходити спільну мову виходячи з того, що нам потрібен збалансований в розумних межах бюджет", – вважає глава уряду.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд рекомендував Україні відкласти впровадження норм Податкового кодексу, які передбачають зниження з початку 2014 деяких податків. Про це заявив глава місії МВФ в Україні Микола Георгієв під час зустрічі з керівництвом і членами парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

"Глава місії МВФ в Україні Микола Георгієв і представник МВФ в Україні Жером Ваше вважають за необхідне перенести заплановане на 2014 рік зниження ставок ПДВ і податку на прибуток", – йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У повідомленні також зазначили, що керівник комітету – депутат Віталій Хомутинник – пообіцяв розглянути можливість виконання такої рекомендації в разі, якщо її оформлять у вигляді законопроекту і передадуть від імені Кабміну до парламенту. 

Відповідно до запланованих змін, з першого січня 2014 року ставка податку на додану вартість повинна зменшитися з 20 % до 17 %, податок на прибуток – з 19 % до 16 %.

Відзначимо, місія Міжнародного валютного фонду сьогодні має завершити роботу в Україні.

Джерело: УНН

Читайте також: